PEVNOST komplet info

Přidávám obrázek k pokladnici, kterou zvedáte, tak další inventář se přenese do truhly. Viz obrázek avataru a truhla v pravém rohu a dál pokračuju pevnosti a vysvětlením.


PEVNOST :
Zde k tomu vkládám info o materiálu na všechny budovy v pevnosti a samozřejmě kompletní info k budovám a co s nima.   Takto vypadá docela solidní pevnost :D Zvedám důl na drahokam a pokladnici nic víc nezbylo. 

Pevnost se otevře na lvl 25 a můžete stavět. Materiál, který jste získali před dosaženým levelem se vám automaticky přičte, takže se o to nebojte. První co se staví je právě budova pevnosti, kde vám bliká zelený vykřičník a trochu vás ty vykřičníky vždy povedou. 



PEVNOST

Její maximální úroveň je 20. Vždy potřebujete na její stavbu zlaťáky, dřevo a kamení. Čas výstavby nebudu zmiňovat z důvodu stavění ubikace, která čas zkracuje. Je důležité stavět vždy i ubikaci, aby to netrvalo tak dlouho. Maximální kapacita pro dřevo a kámen se s každým lvl zvedá. Pokud máte plno můžete ještě zvedat tím, že útočíte na jiné pevnosti. Buď útokem přímo a nebo protiútokem z pošty, je to náročnější na váš čas, ale vyplatí se to.  Čím více a výhodněji útočíte ( většinou útok s 1 vojákem, aby se zase stihli vyrobit ostatní a stálo to za to) tím víc surovin (dřeva a kamene máte) a tím dřív je našetřeno na další stavbu. Samozřejmě množství odměny od protivníka zvedá i úroveň dřevaře a kameníka, takže je nenechávejte dlouho na lvl 1 a pozvolna zvedejte. 


Nedoporučuji zvedat obranu ani plot, aby jste mohli mít chráněnou pevnost. Tím, že na vás někdo útočí získáváte ochranu surovin, které jsou uložené v pevnosti sice vám něco vezmou, ale je to minimum, když budete stavět obranu ( plot, luky a mágy vezme vám to mnohem víc.) nehledě na čas staveb a materiálu, který to sežere. 
Výstavba trvá nejdéle 60 dnů, ale právě díky ubikaci se vám to zkrátí max. na jednu třetinu času, proto opět zdůrazňuji jak je důležité ji co nejrychleji nalevelovat společně s pevností. Samozřejmě urychluje i těžbu drahokamů.

Všechny stavby jsou na malém lvl dost nákladné na zlato proto je dobré dělat ty kolečka pevnost, ubikace, síň rytířů občas přidat dřevorubce nebo kámen popřípadě důl na drahokam, ten se ze začátku nevyplácí moc zvedat, až později, kdy se to vyleveluje naráz na lvl 13-14 kde začíná být návratnost zlata z diamantu pokud vytěžíte nějaký co nechcete. Já osobně je házím do wc hned po epiku dávají nejvíc many 30.
Pokud zrušíte nějakou stavbu vrátí se vám 75% materiálu, takže si rozmyslete co dáte dál stavět.

Některé budovy potřebují určitý lvl nebo výstavbu jiných budov, takže vás to upozorní co dál potřebujete. Rozhodně je dobré dostat se, až ke kovárně, kde se zvedá lvl hlavně vojáků, které potřebujete nejvíc. Pokud nechcete mít obranu (plot, mag, luk stačí je dát jen na lvl 1 a u kováře jim nezvedat, alespoň zatím úroveň.) Maximální kapacita dřeva a kamení jsou 2 miliardy. 

Útoky na hráče by měli být ze začátku o vyslání na každý útok  jednen voják, který se nevrátí musíte je stále dávat vyrábět, ale odměna se většinou vyplatí, to máte zobrazeno stačí se podívat. Není rozumné útočit na někoho, kdo má aktivní mágy, protože jejich počet není zobrazen a můžete dostat na budku :D je to pak zbytečná prohra. Samozřejmě to co dostanete od protihráče se odvíjí od lvl vašeho dřevaře a kamenolomu a pak od toho jaký lvl má on. Někdy je to orientační a nemusíte vůbec dostat tolik z důvodu útoku jiného hráče na toho stejného co jste si vybrali. Výhra se aktualizuje každých 5 sekund. 
Samozřejmě  si prodlužujete ochranu surovin, protože  hráči na vás útočí zpátky a tím se 24 hodin stále obnovuje, jen pro lvl 1 to platí jinak.  

Pokud jste s pevností začali a máte lvl 1 spustí se začátečnická ochrana trvající 48 hodin, kdy vám nikdo nic nemůže vzít. Nikdy nemůžete útočit na pevnost spoluhráče z cechu. Samozřejmě toto je jen dobrá rada někdo naopak obranu staví a je spokojený, jen jednou za čas přijde o milióny surovin nehledě na to kolik ještě vyhodí za opětovné vyrobení mágů a luků. 

JEDNODUŠE ŘEČENO S KAŽDOU ZVEDNUTOU PEVNOSTI MŮŽETE ZVEDNOU DALŠÍ SÍŇ RYTÍŘŮ, KTERÁ JE PRO VÁS I CECH NEJDULEŽITĚJŠÍ.

Čím víc rytířů cech má tím lepší drahokam vám z dolu padne a pokud v cechu chcete mít černé drahokamy, alespoň jeden z vás musí mít rytíře na 15 čím víc vás bude s rytířema na 15 tím větší šance je na padnutí černého drahokamu.

 Jen pro info co ztratíte při poražení vaší obrany : 

při prohře ztrácíte 50% z neochráněných surovin a 10% surovin z pevnosti pak jste na 8 hodin chránění, takže během té doby je pevnost uchráněná a odečítá se vám jen 50% z nevyzvednutých surovin. Ochrana surovin je sice 24 hodin, ale jen těch uložených přímo v pevnosti. 

Výhra vám dá suroviny a 1 bod k pozici v síni pevností, která je v síni slávy hned vedle cechů, aby jste věděli na jaké pozici jste. 






DĚLNICKÁ UBIKACE

Ubikaci lze stavět jen do lvl 15. Tahle budova je moc důležitá proto se staví rovnou dokola. Například dostavím pevnost rovnou zvednu ubikaci a následně síň rytířů a zase znova pevnost, sem tam je dobré zvedat dřevorubce a kamenolom pak ještě důl na drahokam. Postupem času postavíte stejně všechno, ale ty obrany si nechte nakonec. 
Pro představu budova kterou máte stavět na lvl 20 trvá 60 dnů s ubikací na 15, což je její maximální lvl to bude trvat jen 15 dnů.




KAMENOLOM
Čím větší lvl tím rychleji se těží kámen a ve větším množství,  dále určuje kapacitu skladování. Doporučuje se vybírat co nejčastěji, aby jste ho dali do skladu tím bude chráněnější.
Samozřejmě dle lvl kamenolomu se vám odvíjí i odměna v protiútoku na cizí pevnost. Záleží na tom na jakém lvl ho máte vy a váš protivník doporučuji občas zvednout samozřejmě platí i u dřevorubce.
Pokud to nesbíráte cizí hráč vám nesklizené suroviny může snadno vzít a pokud je plný to co nejde sebrat taky. Pořád je to mnohem méně, než když máte obranu. Pořád můžete přidávat suroviny nalezene nebo vyhrané ty se přičtou stejně pokud tedy nepřekročíté full limit 2 miliardy. 

Dřevorubecká chýše platí to samé co u kamenolomu





DŮL NA DRAHOKAM lze stavět do lvl 100 !!
Po dosáhnutí lvl 25 lze těžit i stavět najednou. 
Slouží k vylepšování předmětu, čím lepší síň rytířů cech má tím lepší drahokam se vytěží ( lepší atributy) také slouží k těžbě klíčů a srdce od podsvětí, kdy je potřeba mít ji na lvl 10 a splnit další podmínky, aby srdce padlo. OD LVL 21 JSOU ČÁSTKY ZATÍM STEJNÉ. 
Pokud je síň rytířů na 15 u někoho v cechu máte možnost těžit černé drahokamy opět platí čím víc lidi má 15 lvl síně tím větší šance. 
Oranžové se nám otevřou po přidání legendárního epiku do alba. Lze, jen pokud ho získáte v legendárním podzemku jinak do alba vložit nejde. Šance je velice malá jedná se o vzácný kámen, ale čím víc legend nálepek máte tím větší šance, aby padl. Nepočítá se do procent alba. 

Diamanty se následně dávají do předmětů se sloty. Můžete si slot i vyrobit u kováře pokud je opravdu věc silná a vyplatí se vám to. Nebo lze házet do wc, kdy vám dá nepotřebný diamant 30 many, což je fajn. Samozřejmě vaše postava i pomocníci potřebují čím dál lepší a silnější šutry, takže je důležité ho zvedat. 





KASÁRNY

Zde se zdržují vojáci prakticky to hlavní co je potřeba pro útočení na okolní pevnosti a získávání materiálu na další stavbu. Na jejich výrobu je potřeba od 15 dřeva a 5 kamene na lvl 25, až po 52.500 dřeva a 17.250 kamene na vojáka na max. 150 lvl. levl se zvedá v kovárně.





AKADEMIE
Zde se získávají další zkušenosti. Lze stavět, až na větší pevnosti lvl 6, vždy se následný počet krátí úrovní a tím vznikají výsledné expy. Čím větší lvl tím víc expů. Max je lvl 20 





POKLADNICE
Slouží pro zvětšování místa v inventáři. Nově je další zpřístupněný batoh a její lvl navýšen na lvl 45, kdy budeme mít plus dalších 30 míst. Celkově tedy 50 políček. pokladnice taky ukrývá tajný sklad na suroviny nezapomeňte si ho včas vybírat. V tajném skladu jsou suroviny chráněny. Kapacita je 30% pevnosti a ukládají se tam všechny suroviny z kola, hospody, kostek, kalendáře. 



KOVÁRNA

Zvedá lvl vojákům, mágům a lukům.
Pro představu opět doplním kolik stojí vylepšení v kovárně, když se vám podaří našetřit na její levelování. Voják stojí od 270 dřeva 210 kamenů, až 90 mil. Dřeva a 70 mil kamene budete rádi, když nazvedáte aspoň vojáky. Samozřejmě musíte myslet taky na to jestli se vám levelovat zrovna v daný moment vyplatí, aby jste měli návratnost v soubojích. Pokud víte, že od protivníků získáváte málo materiálu. Pro představu nejvyšší lvl mág stojí 240 mil. Dřeva a 20 mil, kamene a lučištník 120 mil. Dřeva a 60 mil kamene ty malé úrovně se ještě dají tohle, už jsou ovšem jiné cifry :D




LUČISTNICKÝ SPOLEK

Maximum je lvl 15 a počet luků, kteří chrání tvou pevnost je na max. 30. Nedoporučuji je dávat vyrábět. Nalevelovat jejich budovu jako jednu z posledních.
Lučištnický amatér, přesný snajpr, noční zádodýka. Můžeš jim zvedat lvl v kovárně, ale je to zbytečné stačí levelovat jen vojáky.
Náklady na výrobu jednoho vojáka se pohybují od 19 dřeva a 4 kamenů na lvl 25 až na 65.625 dřeva a 12.938 kamene tento luk je na nejvyšší úrovni 150 jen tak pro představu.
Každý na výrobu potřebuje 10 minut platí pro všechny (voják, mag, luk)




MAGICKÁ VĚŽ

Mágové jsou pro protivníka neviditelní, též do lvl 15. Pokud budeš stavět obranu sice se zobrazí, že je máš, ale protivník netuší kolik jich je v boji. Pokud ti porazí jak luky tak mágy sebere ti obrovské množství surovin, proto je dobré je do bojů nedávat to samé platí pro luky. Nejen, že utratíte suroviny za jejich opětovnou výrobu, ale ještě nemáte chráněnou pevnost, což pak zapříčiní ztrátu i několik mil. Těžce našetřeného materiálu. Výroba jednoho mága na lvl 25 stojí 11 dřeva a 6 kamenů, výroba mága na lvl 150 stojí 39.375 dřeva a 21.562 kamenů píšu jen pro představu jak jsou nákladní.





PLOT

Slouží jako opevnění od polotuhého palisádového příkopu, až po kolosální bariéru.
Doporučuji postavit jen lvl 1, aby k vám lépe skákali protivníci a drželi vám 24 hodinovou obranu vaší pevnosti. Zvedá se, až úplně nakonec, po všech stavbách, kdy potřebujete stavět už jen důl na drahokam a pokladnici bez toho to ani nejde dávat výš.



Pro rychlejší naskrblení surovin je dobré nestavět ani zeď ( plot) ani magickou věž ani lučištnický spolek. PTÁTE SE PROČ ? Jsou hned dva důvody jeden je, že každá stavba je drahá jak zlaté prase + vylepšení lvl v kovárně no a zahodíte suroviny, které by mohli stačit na výstavbu třeba další ubikace nebo kamenolomu.atd.. :D a druhá, že si ochráníte svoje suroviny v pevnosti jednodušeji řečeno pokud ve hře jste a často vybíráte jak dřevo tak kameny a ukládáte je do pevnosti tím méně vám protivník vezme nemá z čeho, když to stíháte x krát za den přesunout do pevnosti a NEMÁTE ANI MOC VELKEJ PLOT ANI VYROBENÉ MAGY A LUKY ( můžete nějaké mít ale nedávejte je obnovit ve vojsku nechte je na nulách) SNADNO SE DOSTANE K VÁM do pevnosti ALE VEZME JEN PÁR DROBNÝCH ( hodí mu to bonus, který sf přidává ) a VAŠE PEVNOST ZÍSKÁ OCHRANU ULOŽENÝCH SUROVIN NA 24 HODIN a dalšími útoky se 24 hodinová ochrana stále prodlužuje proto je dobré nestavět ani plot ani obranu lvl 1, aby jste mohli stavět dál kovárnu atd... Vezme vám jen to co nestihnete sebrat do pevnosti.


Pro informaci : Útočíte na jiného hráče v pevnosti? Tak od teď dostanete vylepšený bonus, když ho dáte. Jedná se o dřevo a kamení při výhře, které vám NAVÍC poskytne přímo hra a né protivník.

 Máte stejnou úroveň jako protivník, na kterého útočíte ? V tom případě dostanete od hry tolik dřeva a kamenů jakou vyprodukuje protivník za 1 hodinu.

 Máte větší úroveň o 1 než protivník? Dostanete kamení a dřevo za těžbu z 45 minut (zkrouhnou nám 15 minut za každou úroveň navíc)

 Pokud jste na úrovni o 4 lvl větší než soupeř bohužel z toho nedostanete žádný bonus, protože jste vyčerpali minutky.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka