Kouzla a čáry 7.díl


VZPOMÍNKY Z DÁVNÝCH DOB! 2/2

Ještě před tím než Kakashi tenhle rozhovor vyslechl přes pradědečkovy myšlenky ho stihl vysvětit na světlonoše a říct mu vše potřebné k ovládnutí číše. Ještě zaslechl jak Orochimaru zdrhá oknem ze sklepení a za ním šustil obrovský had. Sesunul se na pradědečkovo mrtvé tělo a přísahal, že jednou pomstí jeho smrt a svůj slib zpečetil krví. Skřeti mu pomohli pradědečka pohřbít přímo ve velké zahradě za skleníkem, aby měl výhled na květiny, protože je miloval, dlouhou dobu seděl u hrobu, než se odhodlal znovu vstoupit po točitých schodech do temného sklepa. Prošel mezi stoly, až úplně do zadu k malým dvířkům ve zdi. Nechal svou sílu prostoupit celým tělem, až se okolo něj objevil bílí kruh, který se zvětšoval, až jeho paprsky dosáhli na dvířka. Po chvíli slyšel tichounké cvak a dvířka se sami otevřeli.


Kakashi opatrně vytáhl krabičku a položil jí na stolek, ještě šáhl hlouběji do díry ve zdi a zchodil falešnou zástěnu, za kterou byla silná kniha, kalamář a brk z ocasu bájného fénixe.
Přesně si pamatoval pradědečkova slova. Všechno vyndej na kamenný stůl a hlavně dej pozor na kalamář, je v něm jednorožčí krev, která nikdy nevyschne a nikdy jí neubývá, pokud jí nevyliješ. Do číše dej tři lístky čaje a hrnek vody do toho přimíchej zub ze žraloka a chlup z veverky. Pak otevři kronikářskou knihu, až tam co končí poslední zápis, vedle nachystej brk z fénixe a namoč ho do kalamáře. Další co musíš udělat je smíchat tvou krev v číši a počkat.
Dál nepověděl nic, jen že uvidím sám co se stane. Takhle jsem si to pamatoval a nikdy ty věty nezapomenu do doby než nadejde čas předat tyto věci dalšímu čaroději.

Kakashi vzal do ruky dýku a řízl se do dlaně a nechal kapky krve skapávat přímo do číše, když si myslel, že to stačí utrhl si kus rukávu a dlaň si obvázal. Číše začala po chvíli zlátnout a kapalina uvnitř se začínala vařit a probublávat, nad ní vycházeli chomáčky kouře, které se měnili do různých obrazců, které brk rychlostí blesku zaznamenával do kroniky. Kniha musela obrátit list a brk z fénixe svištěl po pergamenovém papíře dál. Konečně dokreslil poslední znak a nad číší se zobrazili miniatury zvířat, které se začali měnit na opravdová. Vedle Kakashiho se postupně objevili tři mláďata. První bylo mládě orla s bílím peřím, hned vedle se zhmotnilo okřídlené hříbě a jako poslední medvídek s bělostným kožíškem. Hned ho napadlo prolistovat knihu jestli se něco nedozví o svých nových mazlíčcích, ale nejdřív je svěřil skřetům, aby je odvedli do pelíšků a dali jim najíst. Pak zavřel kalamář a i s brkem ho odnesl do díry ve zdi, aby se náhodou nerozlil a nebo nepoškodil. Hned po dopsání se kronika zavřela takže jí Kakashi otevřel na první straně a začetl se do tajů tohoto kouzla. Byl docela překvapený co všechno tato chytrá kniha skrývá, našel v ní veškerá zvířata a jejich schopnosti a dovednosti, dále na posledních pár stránkách byl soupis jeho celé rodiny jak šli generace a jaká zvířata jim byla svěřena do péče. Docela zíral na to jaká měl pradědeček, protože on vlastnil bájného fénixe, který byl vyobrazen na vratech, pochyboval, že by ho někdy někdo mohl mít, ale jak je vidět i to se může stát. Dál se dočetl, že jakmile zemře kouzelník, zemřou i jeho věrná zvířata. Nalistoval si stránku kde byl orel, ale kupodivu neměl bílé peří, až později se dočetl, že barvu získávají podle toho jakou má čaroděj barvu energie a v Kakashiho případě to byla bílá. Orel propůjčuje svému pánovy zrak a dorůstá do velikosti dospělého koně, takže slouží jako přepravní prostředek a při potížích může nepřátelé roztrhat svými obrovskými drápy a nebo zobákem. Medvěd je určen k ochraně majitele a jeho síle se málo co vyrovná, přes jeho silný kožich neprojdou žádná uspávací ani omračovací kouzla takže slouží jako štít. Poslední si přečetl vlastnosti okřídleného koně. Jeho vytrvalosti na dlouhých výpravách se nevyrovná ani ten nejrychlejší kůň, má jednu zvláštní vlastnost a to je neviditelnost při letu, takže dokáže maskovat svou přítomnost a jeho slzy dokáží léčit menší zranění. Byl překvapený jaká silná a nádherná zvířata dostal jako dar od číše a hned přemýšlel nad jejich jmény. Pro okřídleného koně ho měl vymyšlené hned pradědeček Kakashiho často oslovoval Bílí Blesk a podle jeho rychlosti se to na něj přesně hodilo, další byl medvěd připadal mu tak rozkošný a tak dlouho neváhal a pojmenoval ho Tlapka, poslední zbýval orel, který je moudrý a šlechetný ke každému kdo mu nechce ublížit, nad jménem váhal docela dlouho , protože ho nechtěl urazit, vybral Kai.

Nakonec si šel lehnout do postele a byl zvědav jaká zvířata dostanou Sasuke s Narutem až na to budou připraveni, ale sám dobře věděl, že oni dva budou tak silní až ho předčí, už teď si všiml co dovedou za pár dní, i když jsou někdy oba ztřeštění, ale kdo není.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka