Kouzla a čáry 21.díl


VLASTNOSTI KRVE!

Tak na co jsem ještě neudělal testy přemýšlel Kakashi, až se mu z uší valila pára, jak mu šrotoval mozek. Podařilo se mu zjistit, že Narutova krev reaguje na slunce a tmu, další zvláštností byla teplota krve, ale to se dalo očekávat, když v něm koluje oheň. Zakroutil hlavou a zkusil pár kapkami krve potřísnit žábu, kterou před chvíli našel v nedalekém rybníčku, ale bohužel přišel pozdě. Byl si jistý, že jí už nic nepomůže, ale přeci jen našel odvahu zkusit i nemožné.


Žába ležela nehnutě na jeho dlani a vypadalo to, že se nic nestane, ale po chvíli se Kakashimu zdálo jakoby se slabounce zachvěla. To je přeci blbost už byla mrtvá, když sem ji tam našel. Další zachvění a Kakashimu se začala třást ruka jako ještě nikdy v životě. "Kvák, kváák." Žába sebou cukla a seskočila ještě trochu vylekaná s Kakashiho rukou a odskákala někam do rohu laboratoře. Kakashi byl dlouhou dobu v šoku a jen civěl do temného rohu kam se schovala. "Nemožné!" Zaznělo to slovo a odrazilo se od stěn a rezonovalo Kakahimu v uších, až po chvíli ta slova zanikla v naprostém tichu laboratoře. Vlastně, když o tom tak dumal je Narutova krev dost vzácná a cenná, kdyby se ocitla ve špatných rukou. Nechtěl ani domýšlet co by Narutovi hrozilo. Zvednul zkumavku s rudou krví a chvíli si s ní pohrával a začal jí přelévat.

Sem a tam, sem a tam, krev se trochu napěnila a pak byl slyšet jen ohlušující výbuch a tříštění skla. Kakashi stihl ještě zalézt pod stůl a aktivovat ochranný štít. Přeci jen byl zvyklí ze sklepení, tam vybuchlo každou chvíli něco, když zkoušel zkombinovat nějaké lektvary a nebo jedy. Teď se teprve podivil nad vlastnostmi krve a dost ho to vyděsilo. Dal si pár věcí dohromady a přišel na dost špatnou věc, která Naruta moc nepotěší. Stejně nevím jestli bude dobře, když mu řeknu vše na co jsem přišel, ale bude to asi nejlepší řešení, alespoň kdyby se ho někdo zmocnil a donutil ke spolupráci věděl by co vše může způsobit jen nepatrné množství krve. Rozhodně bude jen dobře, když se vše dozví čas, protože cítím, že můj život spěje ke konci.

Naposledy, když jsem rozhodil věštecké kosti mi padla na stůl lebka a tak čekám svůj konec každým dnem a zvláště od doby co se povedlo Orochimarovým poskokům dostat do zahrad přes zapečetěnou bránu. Vstal od vybuchlých zkumavek a jedním pohybem ruky se všechny střepy přemístily do koše a na stole se objevila nová sada. Ještě pozhasínal všechny svíce a odešel si lehnout do svých komnat, přeci jen bylo něco po půlnoci a chlapci jistě už spí. Dlouho se převaloval ve své posteli s nebesy a přemýšlel jak nejlépe jim vysvětlí, že mají držet po hromadě a nikomu jinému nevěřit. Asi už je čas opravdu začít tvrdě trénovat magii a jejích moc.

Už jsem se rozhodl, zítra jim seberu hůlky a budou muset dokázat, že jsou plnohodnotnými čaroději. Jestli je věštba pravdivá nikdo je nepřemůže dokud nebudou mít své nástupce. Sice je tady hrozba jménem Orochimaru a Manda, ale myslím, že to zvládnou. Díval se na strop v pokoji, ale tentokrát ho hvězdy neukolébali ke spánku a přemýšlel o svých dvou učních až do kuropění. Rychle na sebe naházel oblečení a s vycházejícím sluncem v zádech se rozeběhl ke stájím. V myšlenkách k sobě přivolal Kaie. Orel kroužil pomalu k zámku a Kakashi hbitě vyskočil na jeho hřbet a opatrně se chytil jeho peří, aby mu ho nepocuchal. Jen si výskl a nechal orla plachtit vzduchem kam chtěl letět, neměl žádný směr cesty jen si chtěl pročistit hlavu, aby se připravil na rozhovor s Narutem a Sasukem. Vítr mu čechral vlasy a on si připadal tak volný jako kdysi, ale od těch dob co mu zkřížil cestu Orochimaru se vše změnilo. Nadešel čas, aby vše předal svým nástupcům. Hned jak ovládnou kouzla pomocí mysli budou vysvěcení.

Z Naruta bude světlonoš podle světlé aury, která se kolem něj seskupuje a Sasuke na temného mága, který je vychytralí a umí skvěle namíchat všechny možné lektvary. Orel vystoupal až na úroveň slunce a chvilku vydržel čelit jeho oslnivému žáru než se snesl i s Kakashim k zemi. Kakashi seskočil z Kaie a poděkoval mu, za skvělou jízdu a vydal se směrem do stájí za ostatními. Otevřel dřevěná vrata a rozhlížel se po stáji. Na levé straně byl zahrabaný do slámy medvěd a druhá strana stáje byla prázdná. "No tak blesku nezlob, to mi děláš naschvál, že se zneviditelníš, když přijdu." Řekl naštvaně Kakashi a zaměřil se na jedno z ustájení. Než mrkl okem zjevil se na místě krásný bělostný okřídlený kůň. "Potřebuju si s vámi promluvit!"

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka