Tajemná vesnice 6.díl

"Rychle do útočné formace." To byla poslední věta, kterou stihl Ibiki zařvat na Kunoichi. Mayu se rychle schovala za pár keřů poblíž rozložité větve co jí napůl kryla a poskytovala štít, před útokem z levé strany. Nestihla si všimnou kam se vypařila Lisa asi utekla. Odfkla si Mayu. Jen Suri zahlédla jak se snaží vyšplhat na větev. V okolí cítila cizí chakru sice v malém množství, ale i to mohlo znamenat hrozbu. Ibiki se skrýval kousek stranou za větším kopcem. Měl tam výhled na všechny strany, jen on byl skryt před zraky ostatních. Kdyby si Mayu nevšimla kam se odkutálel nikdy by nevěděla jeho polohu. V jedné ruce netrpělivě svírala shuriken a v druhé kunai. Nerada čekala, až na ně někdo zaútočí. Vždycky překvapovala rychlým bojem prvního kroku k nepříteli, ale dnes pod velením Ibikiho si netroufla nějak porušit jeho nařízení.


Naše skupina nemá zrovna dobrej den. Myslel jsem, že se dostaneme aspoň do půli lesa, ale takhle to dál nepůjde. Uvažoval Ibiki, až se mu jizvy na obličeji prodloužily a zkřivily do zlostného úšklebku. Sice nevím co se na nás chystá, ale jen tak bez boje mě nedostanou. Vrchní velitel vyšetřovací skupiny Listové vesnice, už toho zažil víc než dost a jen tak něco ho nezastaví. Povzbuzoval sám sebe a cítil chvění země jak se k nim něco přibližovalo. Rozhodně to nebyli žádný ninjové, ty by se plížili a nebo schovali, ale tohle dělá kravál po celém lese. Bylo by možný, že po tolika letech nestvůra ještě žije? Uvažoval a kontroloval si ninja vybavení. Podíval se napravo, kde se krčila za větví a roštím Mayu připravená k boji a ve střehu pak se juknul na protější stranu, ale Suri ani Lisu nezahlédl. Kam se mohli schovat? Vždyť není téměř kam. Dál se snažil prokouknout každou skulinu kam až dohlédl.

Když prozkoumal poslední možný úkryt došlo mu, že Suri je těsně nad ním v pletenci větviček a keřů. Dobrá schovka. Ocenil její maskovací schopnosti. Tak ještě Lisa ta se snad zašila nebo co. Nikde jí nezahlédl. Buď se tak dobře schovala, a nebo je tam na očích, že jsem jí přehlédl. Zrovna v téhle chvíli mu to bylo jedno a soustředil se na jejich mysl.

Spojil se s jejich podvědomým a stručně řekl jak mají dál postupovat. Těsně po tom co ukončil spojení se zem otřásla ještě víc. To musí být ohromné, když se zem třese. Ibiki si nachystal svoji zbroj a jen čekal, až se to něco vynoří z poza keřů.

Nikdo z nich skoro ani nedýchal jen, aby neprozradili kam se schovali. Ibiki dal znamením vědět, že jejich chvíle se blíží. Už se pomalu připravoval, že vyrazí jako první proti čemu vlastně no sám nevěděl. Ještě jednou zaduněla zem a přímo před nimi se tyčil do výšky obrovský hnědý medvěd, a když zařval tak se začaly lámat keře a větve. Svojí obrovskou tlapou udělal další krok, až Suri spadla z větví. Rychle se snažila utéct, ale nebylo kam. Ibiki na poslední chvíli přiběhl a těsně před medvědí tlapou uhnul, jinak by z něj byl lívanec. Popadl Suri a běžel co nejdál od Mayu, aby nebyla v nebezpečí. Vlastně se z něj a Suri stala návnada. Medvěd je zpozoroval a velkými namáhavými kroky se vydal za nimi. Mayu zůstala v úkrytu sama. V hlavě uslyšela Ibikiho jak jí nabádá, aby zůstala tam kde je. Přesně v té chvíli chtěla
vyběhnout a pokusit se medvěda zdržet a nebo zneškodnit, ale rozkaz je rozkaz. Sedla si na plácek pod větví, kde nebyla vůbec vidět.

Ibiki a Suri běželi hlouběji do lesa co jim síly stačili, ale nejhorší na tom bylo, že se nemohli nikde schovat. Suri už sotva popadala dech a po dlouhém běhu jí bolely nohy. Ibiki se snažil odvést obřího medvěda z dosahu Suri, ale držel je oba takřka v kleštích. Utéct mu nemohli a tak udělali to jediné co mohli. Zastavili se a tváří v tvář se postavili obřímu medvědovi.

Jak myslíte ze dopadnou ? A kam se zatoulala Lisa ? Vydrží Mayu na místě a nebo neposlechne rozkaz? To je fůra otázek :D Snad v příštím díle se dozvíte odpovědi :D

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka