Tajemná vesnice 7.díl

Čekala na další rozkazy od Ibikiho, ale už se neozval. Lisa se otočila zrovna ve chvíli, kdy se na obzoru tyčil do výšky obrovský medvěd. Nikdy nespatřila něco tak děsivého, pokud by nepočítala Naruta v podobě Kyubiho. Trochu to s ní otřáslo. Docela brzo se vzpamatovala a vymýšlela plán útoku. Nemohla nechat Ibikiho a Suri v takovém nebezpečí a nepomoct jim. Sil měla zatím ještě dost. Znovu se podívala na medvěda, který vycenil zuby a pomalu otevřel tlamu. Na zem skáplo několik slin co se podobaly velkým loužím po dešti. Klidně by si je někdo mohl splést s Lisou, která se do jedné takové rozplynula. Její hlavní živel byl voda, takže to pro ní nebyl vůbec žádný problém a přitom skvělé maskováni. Stejně se nebylo kde schovat povzdychla si Lisa a pomalu se zhmotnila.

Počkala pár minut, než se aktivovala její technika a potichu našlapovala připravená kdykoli zaútočit, ale sama toho moc nezmůže. Potřebuju, aby mě někdo kryl a odlákal medvědovu pozornost jak od Ibikiho a Suri tak od jejich příprav. Tahle technika potřebuje trochu času odfrkla si a snažila se soustředit. Mezitím přemýšlením se dostala trochu blíž. V tom zmatku zapoměla, že jejich skupina se skládala ze čtyř členů. Jakmile jí to docvaklo začala prohledávat terén. Kam se jen mohla schovat? Prohledala každé zákoutí, až si myslela, že Mayu nenajde. Letmo zahlédla drobný pohyb ruky za jednou ulomenou větví.


Mayu bylo líto, že nemůže pomoci přátelům, ale vždycky byla vedena k tomu, aby poslouchala příkazy nadřízených a velela podřízeným. Jako pyšná členka klanu Uchihů si nemohla dovolit žádnou chybu. Opravdu v hloubi srdce byla smutná. Sklíčeně seděla na zemi a čekala. Na co vlastně ? Na zázrak? Sama nevěděla, ale nechtěla svoje nové kamarády nechat na pospas medvědovi. Co bude dál? Ptala se sama sebe. Hned se ozval strašný řev po celém lese, až se nad Mayu začaly třást větve a trocha listí jí spadlo přímo na hlavu. Mělo to být varování, aby zůstala tam kde je a nebo pošťouchnutí, aby se konečně pohnula. Další zařvání medvěda znělo jako poslední varování před sežráním. Mayu už to neřešila a vyběhla z úkrytu, který jí poskytovala uschlá větev.

"Au to nečumíš na cestu?!!" Rozčilovala se Lisa a mnula si čelo, na kterém se jí začínala tvarovat boule. "Já ? To ty si mi vlítla do cesty pako jedno!" Hromovala Mayu a držela se za hlavu. To byla šlupka. Začaly se dohadovat a postrkovat. Vůbec si nevšimly, že medvěd nahnal Ibikiho se Suri přímo do pasti. Nebylo kam utéct, i když se postavili na odpor jejich snaha oblbnout medvěda a rychle utéct nevyšla.

Mayu se otočila směrem kde stál na zadních tlapách medvěd a v zemi zanechával hluboké rýhy od svých drápů. Tyčil se do výšky jako nějaký mrakodrap co každou chvíli spadne. Domeček s karet nevydrží na věky pomyslela si a v tu samou chvíli, kdy ztratil rovnováhu se Lisa rozeběhla. Chtěla využít jeho nepozornosti, ale moc se jí to nedařilo, protože pád na všechny čtyři vyvolal něco jako zemětřesení spojené s nápory silného větru. Každý krok byl čím dál těžší, až se Lisa téměř nehla z místa. Najednou se vedle ní objevila Mayu se svými klony a kunaie svázané pevným lanem. "Běž!" Křikla na Lisu a sama se pustila do šplhaní po medvědových zádech. Dva klony běželi po stranách a pravá Mayu byla uprostřed. Teď a nebo nikdy zabodla kunaie do huňatého kožichu a rychle uskočila. "Kai." Výbušné lístky se okamžitě aktivovaly a vybuchly. Medvěd zavrávoral a s dunivým dopadem lehl na záda. Byl trochu mimo a to byla šance pro Lisu. Mayu sice nevěděla co měla v plánu, ale nezbylo jí nic jiného než pro jednou věřit svojí kamarádce. Už nebude jen sama za sebe, ale za všechny. Nedopustí, aby se jejich skupině něco stalo. Zrušila klony a pomohla Suri a Ibikimu pryč z dosahu medvěda.

Lisa jednou oběhla terén, aby si zmapovala kde je nejvhodnější místo jinak už měla techniku nachystanou. Zastavila se na jedné vyvýšenině a dala se do práce. Zavřela oči a začala vyhledávat v zemi vodu. Pro Lisu to nebylo nic těžkého a v lese jí bylo víc, než potřebovala. Ruce položila na zem, kde se před ní vytvořila malá prohlubeň s vodou, která spojovala pramínky pod zemí. Přidala svou chakru a na určitých místech vyznačila body. Mayu se zatím povedlo oba dostat do bezpečné vzdálenosti takže v klidu mohla použít svojí techniku aniž by někoho ohrozila. Už se chystala udělat poslední krok ,když se někdo vynořil z poza houští a všechny uspal.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka