Kouzla a čáry 26.díl

NARUTO DO TOHO!!

Sasuke ustoupil od číše, aby se právě narozené zvířátko opatrně sneslo do nachystaného pelíšku. Kakashi dobře věděl, že to zvířátko nebude jen jedno a tak čekal než se číše znovu rozbublá. Sice byl zvědaví co Sasuke dostal jako první, ale musel počkat. Dva rituály ještě v rodině neměli a tak nevěděl jak se číše zachová.


Naruto si chtěl stoupnou místo Sasukeho, ale Kakashi ho naštěstí zachytil za ruku a přidržel stranou, protože právě v tu chvíli se začalo formovat druhé zvíře a hned po něm třetí. Kakashi nevěděl jestli to je vše co Sasuke dostane. Ve staré knize, po které teď svižně vše zaznamenával brk bylo psáno, že nějaký předek dostal pět zvířat a uměl s nimi divy, když se spojily a spolupracovali byli tím nejsilnějším dobrem, které na zemi vládlo, ale to bylo před mnoha lety. Nad číší vystoupila bublinka a za chvíli praskla to bylo oznámení, že první rituál je u konce.

Kakashi: Naruto seš na řadě. Až se číše vyřádí i na tobě pak zjistíme podle kroniky co jste dostali za pomocníky.
Naruto: Když já se bojím. ( a nervózně přešlapoval na místě.)
Kakashi: Když nechceš tak nic nedostaneš.
Naruto: To né já chci taky mazlíčka, o kterého se budu starat.
Kakashi: No dobře tak přistup blíž. ( Nenápadně mrknul na Sasukeho a rychle Naruta řízl)
Naruto: Auu.

Sasuke pohotově chytl Naruta za ruku a přidržel jí nad číší něž do ní skáply tři kapky krve. Divil se, že Naruto jinak moc nevyváděl, ale to přišlo až potom. Než se stihlo objevit první zvířátko tak se Naruto skácel k zemi. "To už zase naboural bariéru?" Ptal se Sasuke a díval se na první Narutovo zvířátko, které se sneslo do pelíšku. "Ne teď omdlel viděl svojí krev a toho on se hrozně bojí. Nevadí mu vidět krev ostatních, ale tu svoji." Kakashi si Naruta moc nevšímal a spíš se snažil něco přečíst s kroniky, protože tam se nejlíp dozví jaká zvířata se zrodila a jak budou majitele chránit, ale moc se mu to nedařilo. Brk pořád ještě psal a jezdil po papíře rychlostí blesku, až se jen míhal po pergamenu.

Sasuke dostal tři zvířata to jediné stihl přečíst a moc si nevšímal co se děje okolo. Pak se snažil rozluštit něco o první Narutově, ale hned se zarazil. "Už čtvrté zvíře na to jsme nebyli připraveni. Honem další pelíšek!!" Křikl na skřeta, ale než se stihl vrátit s vystlaným pelíškem musel Kakashi pohotově chytit zvířátko než dopadlo na zem. To bylo o chlup pomyslel si a podal mládě skřetovi co mezitím přinesl další pelíšek a opatrně ho položil na měkce vystlanou ošatku. Než se stihnul vzpamatovat přistál na něm Sasuke a srazil ho k zemi. "Co vyvádíš?" Obořil se na Sasukeho, který měl v náručí další přírůstek. Kakashi jen mrknul na číši, která vybublala a utichla. "Konečně. Takže kolik jich má vlastně Naruto?" Ptal se Sasukeho a prohlížel si zvířátka v pelíšcích a odhadoval co jsou zač. "Má jich pět a já tři." Hlásil radostně a pohladil jedno zvířátko po hlavičce. Jen tak tak stihl uhnout, aby mu mládě grifa neukouslo prsty. "Tak se na to podíváme." Kakashi opatrně odklidil číši a zazátkoval lahvičku s inkoustem. Popadl brk a vše naskládal zpátky do otvoru ve zdi jen kroniku nechal ležet na stolku. Sasuke mu nahlížel přes rameno, aby se co nejvíc dozvěděl o svých kamarádech a netrpělivě četl řádky.

Mág Sasuke dostává od divotvorné číše jako dar tyto ochránce. První je Grif jeden z nejmocnějších a legendárních zvířat. Má tvrdohlavou povahu a je dost prudký zrovna tak jako jeho majitel, těžko zvladatelný, ale věrný až za hrob pokud se v mládí zkrotí. Jeho ocasní brka léčí řezné rány a vnitřní krvácení. Jeden z nejrychlejších leteckých zvířat a má skvělé úhybné manévry proti kouzlům. Pokud je ve vzduchu málo které kouzlo se stává účinným.
Sasuke dočetl poslední řádek a nestačil se divit jak tak něco malého může mít tak mocné schopnosti. Kakashi viděl co se Sasukemu zračí ve tváři. "Neboj za pár dnu vyroste a to teprve uvidíš." Sasuke jen pokýval hlavou a začetl se znovu do kroniky.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka