Škola pro chytráky 43.díl

Škola pro chytráky 43.díl

Někdo se přibližoval a já věděl, že se musím rozhodnout. Ohlédl jsem se, ale ulice byla prázdná, jen klapot bot se ozýval čím dál blíž. Musím se dostat pryč. Zariskovat a vyhrát nebo se nechat chytit. Moje moc mi byla k ničemu stejně tak jako rychlost, kterou nemůžu použít jinak bych překročil limit a stal se snadnou kořistí. Podařilo se mi přeběhnout silnici na druhou stranu bez povšimnutí. Spoře osvětlený chodník mi nahrával do karet. Zmizet ve tmě a vypařit se mimo město. Zastavil jsem u křižovatky, ale to sem neměl dělat. "Stůj." Zařval někdo pár kroků za mnou. Plížil se a pronásledoval. Nehodlal mě nechat jít tak snadno. Nemám na vybranou. Na hlavu jsem si hodil kapuci a skryl obličej. Nikdo si nesmí pamatovat mou tvář, aby nás nenašli. Podařilo se mi obnovit sílu, která zrychluje pohyb a vyrazil co nejrychleji to šlo. Kličkování v postraních uličkách a schovávání na každém rohu. Začínal jsem být unavený. Celé tělo brnělo a zpomalovalo. Konečně se mi podařilo dostat na okraj města, aniž by mě kdokoliv sledoval. Jakmile se mi podařilo nechat za sebou poslední dům funkce rychlosti se sama vypnula. Támhle někde je Kei. Opakoval jsem si při pomalé chůzí, abych byl schopný jít dál. Najednou mě někdo chytil za rameno a já omdlel.



Viděl jsem Hira jak se pomalu vleče k mému úkrytu. Jeho tělo bylo strnulé a nohy se jen vlekly. Vyrazil jsem mu naproti, když ho někdo chytil a vláčel zpátky k městu. Bráško já tě zachráním. Sledoval jsem jejich stopy a později je i dohonil. Schovávání poblíž mi nedělalo žádné problémy, ale nesmím je ztratit. Ztratím je a ztratím všechno. Hiro určitě zjistil co potřeboval, ale nestačil mi to říct. Musím doufat, že zrovna oni mají co dočinění s našim únosem. Zachráním vás oba dva. Aki, Hiro vydržte. Zatínal jsem pěsti, až mi stékala krev po prstech. Medvěd okamžitě rány zacelil, ale já si vytvářel dokola nové a nové. "Nepřeháníš to? Přiděláváš mi práci a já nemohu přemýšlet." Ozval se můj bratr medvěd a prohodili jsme si duše v těle. "Odpočívej já budu stopovat." Nekladl jsem odpor, když získal vládu nad tělem. Věřím mu stejně tak jako sobě. Potřebuju se uklidnit a začít od začátku. Musím vymyslet plán na záchranu a útěk. "Tak se mi líbíš. Pěkně s rozumem. Nějaká blbost by to mohla celé potopit." Spojil jsem ruce do pozice meditace a začínal utvářet plán. Měl pár trhlin a nedostatků, ale nic lepšího nemáme." Medvěd stopoval jejich pohyb a hlídal je líp, než bych dokázal já. Dostali jsme se na opačný konec města, kde měli dodávku. Otevřeli zadní dveře a hodili Hira dovnitř. Zabouchly. Sami nasedli dopředu a nastartovali. Dobře jsme věděli, že nemůžeme použít rychloběh. Medvěd v mém těle ohnul trup a sestoupil na všechny čtyři. Vyčnívající drápy se zasekly do vlhké trávy pokryté rosou. Tělo se přetvořilo na medvědí formu jak nejrychleji to šlo. "Co bude rychlejší já nebo ta stará dodávka?" Zavtipkoval medvěd a vyrazil. Ušklíbnul se a vběhl do lesa, kde nás kryly stromy a keře. Doslova letěl tryskem, aby tu šílenou dodávku dohnal. Bylo to tolik kilometrů a stále jeli po téměř neudržované silnici dál a dál. Medvěd byl vyčerpaný, ale nedával nic znát. V jednom těle bylo těžké udržet před druhým tajemství. Jeho aura slábla, stejně tak moje tělo, které se nestíhalo regenerovat v přeměněné formě.

"Zastav." Dělal, že mě neslyší. "Okamžitě zastav." Přebral jsem znovu vládu nad tělem a začal se přeměňovat do lidské podoby. Zastavit se mi podařilo těsně před nárazem do stromu. Tesáky i drápy ustupovaly a já se konečně postavil na nohy. Podíval se na ruce. Z prstů byly servané nehty. V dlaních napíchané větvičky a trní. "Uzdravím tě." Pálení a brněni prstů ustupovalo a pomaličku se hojilo, až se kůže zacelila znovu se ukázaly nehty. Hladké, nepopraskané. "Proč si mě zastavil?" V mysli jsem podal dostačující odpověď.

Potřebuji tvou pomoc později, jen by ses ještě víc vyčerpal. Zmapuj okolí něco tu někde musí být. Medvěd přepnul svůj zrak na noční hledání.
Les a jedna cesta.
Nevidíš kam vede?
Jestli někde končí, tak daleko.
Mám nápad. Předtím, když jsme bojovali o moje tělo ses zhmotnil před Hirem, aby si mohl bojovat i s ním venku. Můžeš vytvořit svoje vlastní tělo?
Po bratrské přísaze mohu cokoliv budu chtít. Keii co se chystáš udělat?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka