Řetěz moci Irian začátek

Tohle je krátký úvod k nové povídce. Pokud bude větší zájem v komentářích tak první díl mám napsaný a mohl by vyjít :) To záleží na vás jinak si ho nechám zřejmě na víkend.

Na počátku nebylo jednoduché přežít. Stejně tak uchránit svou rodinu v rozrůstajícím se městě. Nikdo se neohlížel na nářek ostatních. Brali si co chtěli bez ptaní a slitování. V té době se ukázal stvořitel tohoto kraje. Potrestal svou mocí skoro každého. V ten den ukryl kousek své moci do přívěsku a hledal, kdo by ho byl hoden nosit. Plno lidí vidělo jen svůj prospěch a moc nad městem. Stvořitel Irian, už si myslel, že nikoho čestného a spravedlivého nenajde. Proměnil se na obyčejně vypadajícího starce a usedl na kámen u cesty. Bylo tomu tak mnohokrát a právě teď to mělo být naposled. První ranní paprsky ozářili osobu, která se táhla s vozem. Na kupce sena byl oslík s poraněnou nohou. Zaujal mě tento muž, který zvíře neutratil, ale vzal na sebe jeho tíhu. "Starče jsi jistě unavený. Jestli ti nevadí oslík svezu tě do města." Nahlédl jsem do jeho srdce. Tak čisté a spravedlivé. Jeho duše bez jediné skvrnky. "Čekám tu na tebe." Místo starce před mužem stál sám Irian. Vznášel se ve vzduchu a v ruce svíral řetěz. "Ty i tvoji synové si budete předávat tento řetěz, pokud budete vyvolení. Je to moc, jenž vládne městu. Najdi někoho, kdo ti s tímto úkolem pomůže a květ v přívěsku vykvete. V tu chvíli se stáváš pánem města, kde bude vládnout klid a harmonie. Vše ať řídí tvá spravedlnost. V soudný den vědma odnese řetěz a předá ho dál."

Čas se krátil a řetěz se předával z otce na syna po dlouhou dobu, až jednou za bouřlivé noci se narodili dvě děti s nárokem vládnout. Řetěz čekal na nového pána, ale kdo z nich bude nakonec moci přívěsek otevřít? To vše se teprve rozhodne. Irian pozoroval vše z výšky a shlížel na osudy lidí. Vědma proplula ze svatyně od Iriánského obelisku přímo do domu, kde se končil jeden život.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka