Zbrojírna a čaroobchod / čarodějnice/ zrcadlo a kovář

Zbrojírna :

Předměty lze nakupovat za zlaté a nebo za zlaté a houby. Klasicky můžete věc přetáhnout do inventáře a nebo dvojklikem koupit. Popřípadě klikem na předmt na postavě při otevřeném obchodě to samé platí pro čaroobchod.  Vždy je tam 6 věcí, které můžete protočením za houbu změnit. Věci  jsou zde jak na vaší postavu, tak cennosti na pomocníky. Můžete předmět změnit ve wc, aby se dal dát na pomocníka, krom toho, který má stejnou třídu jako vy. O půlnoci projde hra resetem a naskočí vám jiné předměty. 

Při třeba epickém eventu je dobré odkoupit věci, které jsou za zlaťáky jak v čaroobchodě, tak ve zbrojírně. Já tedy čaroobchod odkupuji každý den i kvůli možným lahvičkám, tak z důvodu hození věcí ke kováři o něm si napíšeme níže. Prodej nepotřebných předmětu či hození do wc snad vysvětlovat nemusím. Pokud předmět prodáte dostane zpět 25% z jeho ceny. V případě vylepšení od kováře získáte zpět i část surovin. Neplanít pro spláchnuté zbraně z wc.  Pokud máte malý inventář a bude plný o další věc příjdete, takže bacha na to a buď si inventář zvětšete v pevnosti zvednutím pokladnice a nebo pravidelně prodávejte čí dávejte věci na postavu.  Normálně přetáhnete kam je třeba. Jen dodám, že čím vyšší autu ve wc máte tím by měli být předměty v obchodech silnější. O wc se budu zmiňovat v jiném článku.

Po dosažení lvl 25 se ti začnou ukazovat předměty se slotem na drahokam. Drahokam lze vytěžit v dole na drahokam v pevnosti. Stačí s drahokamem přejet na předmět na postavě a on se vsadí. Při výměně za lepší drahokam stačí opět nasadit zničíte ten původní a dá se tam lepší. Pokud chcete vyndat drahokam zničíte předmět. 

Při získání 1 000 run se otevřou runové bonusy ve věcech. O runách si napíšeme v jiném článku.   

Čaroobchod je prakticky to samé, jen je u něj přidána čarodějnice.

Z čaroobchodu se pomocí knihy nebo druhého kliknutí na kolonku čaroobchod dostanete k čarodějnici a svitkům, které uvařila. S nimi si očarujte věci, když koupíte věc novou musíte jí znovu očarovat na to nezapomeňte a lze očarovat i věci pomocníkům. Ze zbrojírny se podobným způsobem dostanete ke kováři, kde lze rozebrat věci, přidat slot, vylepšit věci a nebo vyjmout drahokam (ztráta věci zůstane jen drahokam.) vysvětleno  v jiném článku.

Čaroobchod:  V něm můžete kupovat náhrdelníky, doplňkové věci a prsteny. Také se v něm dají koupit lektvary, které hodíte přetáhnutím myše do inventáře a pak teprve na postavu dost si tím přilepšíte. Podle mě je dobré mít lektvary na hlavní atribut pořád. Taky je možnost najít lektvar věčného života. Ten je občas za zlaté a většinou za 15 hub někdy se podaří a padne jen za zlaťáky, ale to bývá o štěstí :D Někdy je v denním kalendáři a nebo pravidelně na twitch odměna. Zkrátka se to vyplatí a nebo se dají koupit hodinky písků. Hlavně se to vyplatí při akci jako je dnes. Hodinky naruby. Všechny eventy najdete v článku s akcema mám je tam rozepsané.  

Přejdu k čarodějnici a zrcadlu :

Dostupnost čarodějnice je od lvl 66 a najdete jí v čaroobchodě, když zatáhnete za nenápadnou knihu a nebo prokliknete znovu ikonu čaroobchod.

Určitě se ptáte k čemu nám taková babka co míchá lektvar bude. Odpověď je jednoduchá každý server jako celek sbírá každý den určitou věc, kterou čarodějka do kotle potřebuje to se dovíte tak, že šipkou přejedete na kotel, kde vám ukazuje text co zrovna chce (tu věc tam můžete hodit několikrát za den aspoň rostou procenta a vám to nahodí 2x víc zlata, než je prodejní cena v obchodech), až bude kotel plný a babka spokojená začne vařit lektvar. Věc, kterou potřebuje v inventáři začne svítit, když jste u čarodějky.

 

24 hodin na přípravu, než se ukáže výsledek a tím je svitek s nějakým vylepšením. I po dovaření všech svitků, lze dostat dvojitou prodejní cenu za určité předměty, které zrovna potřebuje. 

 

Když svitek koupíte na věc hned se dočkáte určitého bonusu, který je popsaný níže. Bonusy ze svitků (některé) lze koupit i pomocníků. Čím víc je hotových svitku, tím větší bonus za auru wc v hospodě to dává. Za všech 9 až trojnásobná funkce bonusů. Pokud zapomenete očarovat předmět zbytečně ztrácíte.  

 

Samozřejmě ji byla nahozena ještě jedna funkce a ta je vytvoření elixírů z ovoce pro mazlíky. Chce 10 kusů, aby ho mohla uvařit. Momentálně někde ještě mazlíčky krmím, takže by to bylo na nic, ale jinde se mi to hodí. Stejně mám dost lahví, tím, že odkupuju předměty za zlato nacházím i plno lahviček a ještě mám věci, které hodím kováři. Zabito několik much jednou ranou :D 

 svitky :

Meč pomsty|Očaruj svou zbraň a zvyš tak poškození kritických zásahů v boji.
Máriův vous|Očaruj svůj prsní pancíř a budeš častěji nacházet houbičky na svých dobrodružstvích.
Bota |Očaruj svou obuv a zkrátíš tak dobu přesunu při svých dobrodružstvích.
Kovbojův stín|Očaruj své rukavice a budeš častěji tasit v boji první. Osoba s nejvíce body za rychlé reakce začíná.
Dobrodruhova archeologická aura|Očaruj svou čapku a získáš tak body zkušeností navíc při svých dobrodružstvích.
Žíznivý poutník|Očaruj svůj opasek a jednou za čas zvládneš i pivo navíc.
Hanebná hrabivost|Očaruj svůj amulet a budeš častěji nacházet při svých dobrodružstvích na kraji cesty předměty.
Modlitba vykradače hrobů |Očaruj svůj prsten a najdeš při svých dobrodružstvích více zlaťáků.
Rituál loupeživého baronalOčaruj svůj talisman a zvyš tak svou šanci na kořist při přepadávání ostatních hráčů.¨

Všechny svitky mám koupený, protože mi nesvítí, aspoň to dobře upozorňuje, když kliknu na čarodějku, že nějaký nemám, tak by svítil. Kupují se i na pomocníky. 

 

ZRCADLO

Skládá se ze 13 kousků a je od lvl 50. V hospodě lze najít každý kousek v úkolu, ale POZOR! Nenechávejte střep v inventáři, jinak další kousek nenajdete. Střepy stačí házet na postavu jako lektvar oni se sami zařadí. Rozhodně kousky neprodávejte a ani si místo toho neberte jiný úkol. Šance na jejich padnutí je totiž omezena. Na příklad úkol se střípkem a v dalším úkolu je klíč od podzemka, tady je volba jasná. Berte střep, protože klíč vám to bude nabízet dost Často znovu, kdežto střep ne.

Proč je zrcadlo důležité? Po jeho složení můžete útočit i při vykonávání úkolu v hospodě a nebo při hlídce kdy nepřijdete o zlato za práci a přitom si zlepšujete pozici, či sbíráte album a nebo likvidujete potvory v podzemkách. Jedná se předně o síň slávy, kde útočíme kvůli nálepkám o alba, pak aréna a podzemka.

 Seznam kousků střepů: neštěstí, sebereflexe, nešikovnost, dvojník, obezřetnost, šerosvit, rozdvojení, licenční nejasnost, zdvojení, samolibost, předpoklad, replikace a složitost,

Čím víc jste jich našli tím vzácnější a ojedinělé jsou zbývající kousky. Po dodělání se opět váš avatar zacelí a zapne se funkce zrcadlení. Zrcadlo nefunguje na legendární podzemko, takže tam musíte vypnout hlídku a neplnit úkol v hospodě, aby do něj šlo jít. 

 

KOVÁŘ :

 Kovář je dostupný od lvl 90 a zpřístupnění mazlíčků  dřív vám to nepůjde...najdete ho buď na mapě města nebo ve zbrojírně (kliknutí na meč vedle prodavače ) podobné otvírání jako v čaroobchodě, čarodějnice. Já to klikám dvojklikem přes zbrojírnu je to nejrychlejší. 

 Chcete- li něco z funkcí využít přetáhněte předmět na políčko.

 VYLEPŠENÍ ZÁSUVKY SLOTU :

 u předmětů, který si budeme moci dát vyrobit předně nás to trápilo u epiku, tak teď už nebude muset :) Doporučuji, jen v případě většího rozdílu atributů, jinak to nemá smysl, ať už si vybere možnost vytvoření za materiál a nebo houby. Na menším lvl se to ani nevyplatí, protože velice rychle obměňujete zbroj. Do štítu slot neexistuje. Cena se odvíjí od kvality předmětu, proto je lepší udělat změny dřív, než mu nazvedáte atributy vylepšení. 

ROZEBRÁNÍ :

maximální počet na den je 5 věcí (při akci 15 věcí) můžete  naházet ke kováři. Z toho se rozpustí kov a občas záhadné krystalky, které potřebujete na chod kovárny jinak vám nic nevylepší :D Pokud by jste hodili ke kováři zbraně od průzkumníka či mága sic za to dostanete víc materiálu, ale odečtou se vám dvě vhození ke kováři, takže na to pozor. U zbraně na wara to bere jen jedno místo jako u všeho ostatního. Každý rozebraný předmět je nenávratně zničen, takže si to kontrolujte hlavně u epiku jestli jste ho třeba hodili do wc kvůli maně a pak teprve dát kováři. Kontrola jestli ho nepotřebují pomocníci a pak teprve kovář. U zbraně návratnost neplatí pokud je protažena wc a byla vylepšována nic ze surovin nedostanete zpět z vylepšování.

VYLEPŠENÍ ATRIBUTU:

 předmětu na postavě. Maximum pro jednu věc je 20x vylepšení, což trvá dost dlouho na to našetřit. Bude napsáno u věci kolikrát již byla vylepšena, aby jste věděli jestli to ještě jde.

 Využívejte proto akce, kdy padá materiál a nebo ho lze vytočit v kostkách v hospodě atd..

Pokud se chcete předmětu zbavit nebo ho hodit kováři a byl vylepšován přijdete o značnou část surovin, i když se nějaké vrátí. U zbraně, která prošla wc se to nevztahuje.

 

ZMĚNA RUN :

Máte dostatek run, aby vaše předměty byly generovány pomocí run, tak se změní tlačítko změna vzhledu na vyměnit runy. Lze takto vyměnit runy dvou oběktů mezi sebou.  Jedná se o přetvoření run.  

 

Za některé předměty můžete získat více surovin, kupříkladu mě dnes obyčejné brněni dalo 124 krystalů a jindy jen 28, takže já osobně odkupuji věci za zlaťáky  a očichávám je u kováře, který mi hodí nejvíce. Nejvíc se vyplatí odkoupit věci v čaroobchodě, kde vám touto možností napadají i lektvary. Většinou to je s nima bída, ale takhle nějaké nasbíráte. Pak se vyplatí odkup věcí za zlato ze zbrojírny při akci, kdy je možné dát kováři 15 věcí místo 5 a samozřejmě při epické akci, kdy se tam občas schoval epik.

Bylo také upraveno porovnávání věcí. Teď to porovnává jen čisté atributy bez vylepšení u kováře a drahokamu, což je asi lepší kvůli porovnání věci, která má slot ale nemáte v ní ještě diamant ANI VYLEPŠENÍ OD KOVÁŘE a rozhodujete se ke koupení či nikoliv. Také jste si mohli všimnout, že vylepšení je vidět na postavě a zvlášť vyčísleno, což se mi líbí hned mám přehled, když dostanu něco nového.














 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Seznam nových eventů komplet info

MAZLÍČCI tabulka komplet info

Aktualizace a Hellevator novinka